Bolat is al aangekomen op trainingskamp Antwerp

Antwerp heeft maandagmiddag de transfer van doelman Sinan Bolat (ex-Genk, ex-Standard, ex-Club Brugge) aangekondigd. Bolat tekende voor drie seizoenen bij het stamnummer één en arriveerde ’s avonds al op het oefenkamp van The Great Old.

De 28-jarige Turks-Belgische doelman was maandagochtend op Antwerp, waar hij medisch en fysiek gekeurd werd. Na de middag zette hij zijn handtekening onder een contract voor drie jaar. ’s Avonds sloot hij bij de rest van de groep op stage in Doorwerth aan.

Bolat is een oude bekende voor de Belgische Jupiler Pro League. Bolat komt uit de Genkse jeugdopleiding, maar werd vooral belangrijk als doelman van Standard, waarmee hij bijna honderd wedstrijden speelde, Belgisch kampioen werd én zelfs scoorde in de Champions League.

Na zijn transfer naar Porto in 2013 ging het echter bergaf met Bolat. Hij werd uitgeleend aan Kayserispor, Galatasaray en Nacional en keerde tussenin eventjes op uitleenbasis terug naar België om voor Club Brugge te gaan spelen, maar daar liet hij geen onvergetelijke indruk.