Bondscoach Tas selecteert acht skeeleraars voor WK
Sandrine Tas Foto: BELGA

België stuurt acht skeeleraars naar de wereldkampioenschappen, die begin september in de Chinese stad Nanjing worden gehouden. Dat heeft bondsocach Kwinten Tas bekendgemaakt.

De ploeg bestaat bij de senioren uit de vrouwen Sandrine Tas, Stien Vanhoutte en Anke Vos en de mannen Tim Sibiet en Karel Meulders. Verder zijn de junioren Indra Médard, Thomas Vosté en Tibo Vanhove geselecteerd.

In de afvaardiging ontbreken Bart Swings en Mathias Vosté, die zich vanaf augustus volledig richten op de voorbereiding op het schaatsseizoen. Over ruim een half jaar worden in Zuid-Korea de Olympische Winterspelen gehouden.

Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat Nanjing het decor is van de mondiale titelstrijd voor de inline skaters. Dit keer maakt het toernooi deel uit van de zogeheten Roller Games, waarbij ook disciplines zoals kunstrijden en rolhockey op de agenda staan.

Momenteel bereiden vier skaters (Tas, Vanhoutte, Vos en Swings) zich in de Poolse stad Wroclaw voor op de Wereldspelen, die donderdag worden geopend. Dat is een groot evenement voor niet-olympische sporten. Volgens Kwinten Tas is de nieuwe piste ter plekke goed vergelijkbaar met die van Zandvoorde, waar de Belgen vaak trainen en waar in 2013 de wereldkampioenschappen plaatsvonden.

Een week geleden keerden de skaters terug van de Europese titelstrijd in Potugal. “Het was dus zaak balans te vinden tussen recuperatie en nog enkele pittige trainingen”, aldus Tas.