Rabobank.be stopt met beleggingsproducten
Foto: BELGAIMAGE

Bij de internetbank Rabobank.be kan je voortaan alleen nog sparen. De beleggingsproducten gaan uit het aanbod. Ze worden overgenomen door Keytrade Bank.

Volgens Rabobank.be zorgt de snel veranderende wetgeving rond beleggen voor een groeiende complexiteit die steeds meer energie en budget vergde. Om de focus op kostenefficiëntie en een beperkt productgamma te kunnen behouden, kiest de onlinebank nu ‘voluit voor sparen’.

De pensioenspaarrekeningen, obligaties en fondsen van Rabobank.be verhuizen naar Keytrade Bank. Voor de Tak21-spaarverzekeringen stopt Rabobank.be als tussenpersoon en vallen de klanten terug op de verzekeringsmaatschappij die het product aanbood.

Het sparen is steeds de hoofdbrok geweest van de activiteiten van Rabobank.be, sinds die in 2002 in België actief is. Het aantal beleggingsklanten is dan ook ‘vrij beperkt’, zegt general manager John Vanhulle. Hij vertrouwt erop dat die klanten hun spaarrekening bij de internetbank zullen behouden.

Nog volgens de general manager zal de impact op het personeel ‘uiterst minimaal’ zijn. Eén afdeling is intensief bezig met de beleggingsproducten. Het gaat om vijf mensen. Voor hen zal er naar een oplossing worden gezocht binnen Rabobank.be, luidt het.

Rabobank heeft in België een 75-tal werknemers, van wie zowat 60 bij Rabobank.be.