Hij tenniste zich in de geschiedenisboeken, maar Federer twijfelt nog over deelname aan Masters
Foto: AFP

Roger Federer plant geen lange rustpauze na zijn achtste titel op Wimbledon. De Zwitser twijfelt wel over deelname aan het Masterstoernooi van Montréal, dat 7 augustus begint. “We moeten nog maar even bij elkaar gaan zitten en bespreken wat we met Canada doen”, aldus de kersvers Wimbledon-winnaar.

De negentienvoudig grandslamwinnaar zal hoogstwaarschijnlijk weer op de baan staan tijdens het ATP-toernooi van Cincinnati, dat op 13 augustus van start gaat. In Cincinnati, een voorbereidingstoernooi op de US Open, stak Federer ook al vijf keer de eindzege op zak.

“Hij is op een punt in zijn carrière dat hij zelf kan beslissen of hij wel of niet speelt. Hij hoeft niets meer”, zei zijn trainer Severin Lüthi. Federer besloot dit voorjaar het gravelseizoen over te slaan om zich optimaal voor te bereiden op Wimbledon.

Federer heeft zich met zijn eindzege op Wimbledon ook geplaatst voor de ATP Finals in november in Londen, het eindejaarstoernooi waar de acht beste tennissers van 2017 het tegen elkaar opnemen. De Zwitser is na Rafael Nadal de tweede speler die zich kwalificeerde. Federer speelde van 2002 tot en met 2015 onafgebroken mee in de Finals en won het toernooi al zes keer.