Flatje in Londen = domein in Marrakech
Flat in Chelsea Foto: rr

Om aan te tonen dat de vastgoedprijzen in de Britse hoofdstad Londen exorbitant hoog zijn, bekeek de Britse zakenkrant The Financial Times wat je in het buitenland kunt open voor de prijs van 1-slaapkamerappartement in de wijk Chelsea in het westelijk deel van de stad. Het prijskaartje van de flat van net geen 50 vierkante meter oppervlakte bedraagt 795.000 pond.

Voor datzelfde bedrag kun je volgens de krant een luxueus domein van bijna 500 vierkante meter kopen in de Marokkaanse stad Marrakech. Goed voor zes slaapkamers, een zwembad en een binnentuin. En dat voor slechts 650.000 pond. Er is dus nog geld genoeg over om een dure wagen aan te schaffen.

De zakenkrant voegt er nog enkele ‘koopjes’ aan toe. Zoals een molengebouw nabij Siena in de Italiaanse regio Toscane. Zes slaapkamers en zeven badkamers op een terrein van 6.500 vierkante meter voor de prijs van 690.000 pond.

Flatje in Londen = domein in Marrakech
Foto: Domein in Bordeaux

Voor wie toch gaat voor een flat in Chelsea, is er volgens The Financial Times één troost: de 795.000 pond is een verlaagde prijs. Vastgoed in het centrum van Londen is goedkoper aan het worden. Gemiddeld ligt het prijspeil nu 14,4 procent lager dan in september 2014. De makelaar die de flat in Chelsea probeert te slijten, heeft er vertrouwen in dat hij een buitenlandse bankier zal vinden die wekelijks een paar dagen in het financieel centrum van Londen werkt en daarom een flatje zoekt.