Warm, maar onweer op komst
Themabeeld Foto: rr

De week begint overal zwaarbewolkt: in het noorden van het land valt lichte regen en deze neerslagzone verplaatst zich geleidelijk naar het zuiden.

Vooral in het noordwesten en het noorden verschijnen in de namiddag opklaringen, bij temperaturen van 19 tot 21 graden in de Ardennen. Elders stijgt het kwik van 22 tot hier en daar zelfs 25 graden. Dat meldt het KMI. Maandagnacht krijgen we overal brede opklaringen en blijft het droog.

Dinsdag is het eerst vaak zonnig, later verschijnen er meer wolkenvelden, en tegen de avond is er kans op een warmteonweer. Het wordt warm, met maxima van 25 tot 29 graden.

Op woensdag krijgen we eerst brede opklaringen, maar vooral na de middag en ‘s avonds meer wolken met buien en onweer. Ook woensdagnacht blijft het onweerachtig. Plaatselijk kunnen de buien hevig zijn. Het wordt zwoel met maxima van 26 tot 30 graden. Van vrijdag tot zondag is het licht wisselvallig, met langere droge perioden en opklaringen afgewisseld met soms wat regen of enkele buien. De maxima in het centrum blijven in de buurt van 24 graden.