Lochte viert dit weekend dan toch niet zijn rentree
Foto: Photo News

De Amerikaan Ryan Lochte laat uiteindelijk verstek gaan voor de zwemmeeting Los Angeles Invite van dit weekend. Hij zou er in competitieverband terugkeren na een schorsing van tien maanden. Die sanctie had Lochte gekregen nadat hij zich vorig jaar had misdragen op de Olympische Spelen in Rio.

“Ik geef forfait voor deze meeting, want ik heb niet kunnen trainen zoals ik wou sinds de geboorte van Caiden (zijn zoon, die op 8 juni geboren werd, nvdr.)”, verklaarde de 32-jarige Lochte vrijdag aan de gespecialiseerde website FloSwimming. “Mijn familie is het belangrijkst, ik wil opnieuw op topniveau zijn voor de komende Pan-Pacifische kampioenschappen (in 2018 in Tokio, nvdr.).”

Lochte heeft niet meer in competitie aangetreden sinds de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar hij zijn zesde olympische titel veroverde met de Amerikaanse 4x200m-ploeg. Het Amerikaans olympisch comité legde Lochte in september 2016 een schorsing van tien maanden op. Lochte en zijn ploegmakkers Gunnar Bentz, Jack Conger en James Feigen beweerden na afloop van een avondje stappen in Rio - na het behalen van hun gouden medaille - overvallen te zijn geweest door valse politieagenten toen ze met een taxi terugkeerden naar het olympisch dorp. Uit camerabeelden bleek echter dat ze geürineerd hadden tegen de muren van een tankstation en affiches hadden stukgescheurd. Na ruzie te hebben gemaakt met een bewaker en hun taxichauffeur werd de politie gebeld. De zaak werd een diplomatiek incident en Lochte werd in Brazilië aangeklaagd voor het “valselijk aangeven van een misdrijf”.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig