Stoffel Vandoorne positief:
Stoffel Vandoorne Foto: McLaren F1 team
Stoffel Vandoorne blikt positief terug op de eerste twee oefensessies voor de GP van Groot-Brittannië. McLaren heeft naar verluidt veel geleerd voor de rest van het raceweekend.

Tijdens de eerste oefensessie reed onze landgenoot Stoffel Vandoorne de tiende tijd, terwijl hij in de namiddag tevreden moest zijn met de zestiende tijd. Toch is Vandoorne hoopvol gestemd voor de rest van het raceweekend.

"Vandaag was een redelijk goede start van ons weekend," begint Vandoorne. "Gezien het feit dat dit een lang circuit is, met bochten tegen erg hoge snelheid, vind ik dat onze wagen goed presteert. Ik voel me hier erg comfortabel in de wagen."

Volgens Vandoorne liggen de rondetijden net als in Oostenrijk erg dicht bij elkaar, ook al is het circuit van Silverstone een heel stuk langer dan dat van Oostenrijk. Net als op de Red Bull Ring zullen ook dit weekend details allesbepalend zijn.

"Zoals gebruikelijk liggen de tijden te midden van het rijdersveld erg dicht bij elkaar. Het zullen details zijn die morgen tijdens de kwalificatie het verschil malen. Momenteel zijn we nog op zoek naar de limieten van de wagen, zeker ter hoogte van 'Becketts'. Fernando en ikzelf hadden allebei een 'momentje' waarbij we bij het ingaan van de laatste sector de achterkant van de wagen even verloren."

"Fernando en ikzelf hebben verschillende configuraties geprobeerd wat betreft de downforce voor de wagen. Ik denk dat we nu een goed idee hebben over welke afstelling we morgen moeten gebruiken. We hebben op dat vlak erg veel geleerd," besluit Vandoorne.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: