De 21-jarige Alice Barnes (Britse nationale ploeg) heeft vrijdag de eerste rit in lijn van de BeNe Ladies Tour, met start in Vlissingen en aankomst na 127,2 kilometer in Philippine, gewonnen. De Britse haalde het in een sprint met twee van de Nederlandse Marianne Vos. Derde werd de Franse Roxane Fournier. Beste Belgische was Jessy Druyts met een vierde plaats. Alice Barnes is meteen de nieuwe leidster en telt nu 31 seconden voorsprong op Marianne Vos en 50 seconden op Annette Edmondson, de laureate van de proloog op donderdagavond in Vlissingen. Kelly Druyts is in het algemeen klassement de beste Belgische op een 15e plaats met een achterstand van 0:58 op Barnes.

Een zestal met Kelly Druyts, Valerie Demey, de Spaanse Alba Teruel Ribes, de Britse Alice Barnes en het Nederlandse duo Monique van de Ree met Marianne Vos kleurde de finale. Uit deze kopgroep sprongen op zo’n 25 kilometer van de finish Alice Barnes en Marianne Vos weg. Dit duo mocht in een sprint met twee uitmaken wie het zou halen. Daarin toonde Barnes zich de sterkste voor Vos.

Morgen/zaterdag werken de rensters een tweeluik af in Sint-Laureins met een rit in lijn op de middag en een individuele tijdrit ‘s avonds. De BeNe Ladies Tour wordt zondag afgesloten met een pittige etappe op en rond de Westkade van Zelzate. Meteen kennen we dan de opvolgster van Jolien D’hoore. Zij won de laatste twee edities van de BeNe Ladies Tour.