Laura Gonzalez Escallon is met een ronde van 73 slagen begonnen aan haar eerste US Women’s Open golftoernooi (Major/5.000.000 dollar), dat plaatsvindt op de Trump National golfbaan in het Amerikaanse Bedminster.

Gonzalez Escallon, die op de tweede parcourshelft van start ging, moest op de elfde en dertiende hole een bogey incasseren. Op de eerste en de derde hole lukte ze een birdie en een eagle. Na een bogey op de vijfde hole werd het spel stilgelegd wegens de intredende duisternis.

Vrijdag, vroeg in de morgen, lukte de 26-jarige uit Terhulpen nog een birdie op de zevende hole waartegen ze nog twee bogeys op de holes zes en acht moest incasseren. Met haar ronde van één over par telt de nummer 147 op de wereld golfranglijst zeven slagen meer dan de Chinese Shanshan Feng, de nummer zes van de wereld, die één slag voorsprong telt op de Zuid-Koreaanse Amy Yang. Op twee slagen van Feng volgen de Zuid-Koreaanse So Yeon Ryu, ‘s wereld nummer één, de Japanse Rumi Yoshiba en de Nieuw-Zeelandse Lydia Ko, de voormalige nummer één die vorig jaar derde werd.

Stand na eerste ronde US Women’s Open:

1. Shanshan Feng (Chi) 66 -6

2. Amy Yang (ZKo) 67

3. Rumi Yoshiba (Jap) 68

. Lydia Ko (NZe) 68

. So Yeon Ryu (ZKo) 68

6. Megan Khang (VSt) 69

. Sei Young Kim (ZKo) 69

. Hye Jin Choi (ZKo) am. 69

. Cristie Kerr (VSt) 69

. Carlota Ciganda (Spa) 69

. Minjee Lee (Aus) 69

. Jeongeun Lee (ZKo) 69

58. Laura Gonzalez Escallon (Bel) 73