Vissers hebben donderdagavond het lichaam van een jonge zeiler uit Terneuzen gevonden. De achttienjarige jongeman was vermist sinds het zeilongeluk twee weken geleden voor Oostende. De vissers troffen het stoffelijk overschot aan voor de kust van Vlissingen in Nederland. De Nederlandse politie meldde vrijdag dat uit onderzoek is gebleken dat het inderdaad om de jonge zeiler gaat. Zijn familie is ingelicht.

Het ongeluk met een zeiljacht gebeurde tijdens een wedstrijd voor de Vlaamse kust. Ter hoogte van Oostende sloeg het vaartuig om, nadat de kiel was afgebroken. Ook twee andere Nederlandse opvarenden, mannen van 70 en 79 jaar uit Breskens, kwamen om het leven.

Een grootschalige zoekactie naar de vermiste jongen uit Terneuzen leverde niets op. De hulpdiensten gingen er meteen van uit dat ook hij was verongelukt. Drie overlevenden werden gered.

Naar de precieze toedracht van het ongeluk met het zeiljacht Capella loopt nog een Belgisch onderzoek. Afhankelijk van de uitkomst daarvan wil de Belgische overheid bekijken of het nodig is om de regels voor pleziervaart aan te passen.

Schipper Frans Maas, het oudste slachtoffer, was een bekend figuur in de zeilwereld. Hij was niet alleen een zeer ervaren zeiler, maar ook een bekend ontwerper en bouwer van zeilschepen. Ook de Capella was door Maas ontworpen. Voor zover bekend waren er bij vertrek geen problemen met het schip.