Volgens Donald Trump zouden ‘de meeste mensen in de politiek’ akkoord gaan met een vergadering met Rusland. Dat zei hij in een gezamenlijke persconferentie met de Franse president Emmanuel Macron. Daarin bleek bovendien ook dat Trump het klimaatakkoord van Parijs misschien toch niet helemaal afgeschreven heeft.

‘Mijn zoon is een geweldige jongeman’, aldus Donald Trump donderdag. Hij ging inderdaad akkoord met een meeting met een Russische advocaat, maar het was geen regeringsadvocaat.’ Volgens Trump ging het om een saaie vergadering die ‘erg, erg snel’ voorbij was.

De Amerikaanse president blijft dus achter zijn zoon staan. Bovendien zouden volgens Trump ‘de meeste mensen in de politiek’ akkoord gegaan zijn met een dergelijke vergadering. ‘De politiek is niet de meest aangename bezigheid ter wereld’, aldus nog Trump.

Klimaat en IS

Uiteraard ging het tijdens de persconferentie over nog wel wat anders dan de heisa rond Donald junior. Zo liet Trump ineens uitschijnen dat het klimaatakkoord van Parijs voor hem niet per se dood en begraven is. ‘Er zou iets kunnen gebeuren met betrekking tot de Parijse akkoorden. We praten er nog over. Als er iets gebeurt, zal dat schitterend zijn. Als er niks gebeurt, is dat ook OK.’

Lees verder onder de foto.

Trump verdedigt zoon in persconferentie met Macron
Foto: AP

En de Franse en Amerikaanse president hebben het ook over veiligheid en de strijd tegen terreur. ‘We hebben ons voornemen herhaald om verenigd te staan tegen de vijanden van de mensheid’, sprak Trump. ‘We moeten hun grondgebied, financiering, netwerken en ideologieën vernielen.’

De dreiging komt volgens de presidenten overigens niet enkel van Islamitische Staat (IS). Ook voor de regimes van Noord-Korea en Iran moet volgens Trump bijvoorbeeld opgelet worden.

Trump verdedigt zoon in persconferentie met Macron
Foto: AFP

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig