Vrouw sterft door vliegtuig op Sint-Maarten
Een vliegtuig landt op Maho Beach op Sint-Maarten. Foto: BELGAIMAGE

Op het bekende Maho Beach op Sint Maarten is een 57-jarige vrouw gestorven nadat ze werd weggeblazen door een opstijgend vliegtuig. De sterke luchtstroom deed de vrouw vallen, waardoor ze met haar hoofd op een betonblok terechtkwam.

De bekende Princess Juliana International Airport bevindt zich op enkele meters van het strand. Volgens de politie hield de Nieuw-Zeelandse toeriste zich vast aan de afsluiting alvorens ze viel door de sterke luchtverplaatsing van het vliegtuig. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar stierf later.

Het stukje strand is erg populair bij toeristen net omdat de vliegtuigen er zo laag overvliegen. De massa trekt zich niet veel aan van de gevaarlijke situatie. Ondanks de waarschuwingsborden blijft het strand een trekpleister.

De woordvoerder van de toeristische sector van Sint-Maarten, Rolando Brison, sprak met de familie van het slachtoffer. ‘Ondank de waarschuwingsborden zijn ze toch naar de vliegtuigen gaan kijken, en ze betreuren de uitkomst’, zegt hij.