Versnick heeft regels niet overtreden volgens provinciebestuur
Foto: fvv
Geert Versnick maakte geen fouten bij het indienen van zijn onkostennota’s. Dat concludeert de Oost-Vlaamse deputatieraad volgens TV Oost.

Er rezen vragen bij de onkosten­nota’s van Geert Versnick voor reizen naar Azië. Vooral dure tussenstops in Bangkok brachten hem in opspraak.

Gisteravond is de Oost-Vlaamse deputatie in spoedvergadering bijeengekomen over de kwestie. Uit die vergadering volgde de conclusie dat Versnick niet heeft gezondigd tegen het reglement van de provincie.

Alexander Vercamer (CD&V) zegt dat alles officieel in orde was. ‘Er waren acht zendingen naar Vietnam, telkens met een tussenstop in Bangkok. Voor vier van die reizen was een kostenafrekening, maar dan was er uitdrukkelijk contact voorzien met de Belgische ambassade in Thailand. Voor de andere vier was er geen afrekening’, zegt Vercamer in De Ochtend op Radio 1.

Hij moet dus geen geld terugbetalen. Versnick nam maandag zelf ontslag als gedeputeerde. Hij behoudt wel zijn negen betaalde mandaten. Jong Open VLD vraagt dat hij ook daaruit ontslag neemt. 

Vietnam

Al vijf jaar reist Geert Versnick (Open VLD) twee keer per jaar naar Vietnam om daar namens het Oost-Vlaamse provinciebestuur de bevoorrechte relaties te onderhouden. Ook China staat doorgaans twee keer per jaar op zijn programma. Oost-Vlaanderen onderhoudt al 25 jaar een nauwe band met Vietnam. ‘Binnenkort wordt dat zelfs gevierd met een tentoonstelling’, zegt gouverneur Jan Briers, die dit voorjaar ook een keer meereisde.