Deurwaarder zet Roma uit tweede gekraakte pand in Gent
De krakers waren al gepakt en gezakt toen de deurwaarder arriveerde Foto: fvv

Ook de tweede woning in de Gentse Proveniersterstraat die gekraakt was door Roma is nu weer vrijgemaakt. De krakers werden uitgezet met de deurwaarder en bijstand van de lokale politie, maar alles verliep zonder problemen.

Twee panden in de Proveniersterstraat in het centrum van Gent werden sinds enkele weken bewoond door een zestiental Roma. De eigenaar van de eerste woning werd eind juni door de buren gewaarschuwd dat er zich krakers in het pand bevonden, maar dat de politie niet kon optreden. Volgens de eigenaar veranderden de krakers de sloten van de woning, die gerenoveerd ging worden.

Er werd een procedure voor de vrederechter gestart, maar de Roma hadden het voorbije weekend die woning verlaten. Ook voor de aanpalende woning in de Proveniersterstraat, die eerder al gekraakt werd, werd een procedure voor de vrederechter gestart. Woensdag werden die krakers uitgezet, zegt de lokale politie. ‘De krakers waren al gepakt en gezakt en ze zijn zonder problemen vertrokken. Er is geen zichtbare schade aan de woning.’

In maart was er nog grote ophef toen Roma een huis in de Gentse Holstraat gekraakt hadden, dat eigendom was van een koppel dat zich in het buitenland bevond. De vier federale meerderheidspartijen Open VLD, N-VA, CD&V en MR kwamen toen na overleg met het kabinet van minister van Justitie Koen Geens tot een akkoord over hoe kraken beter kan worden aangepakt, maar die wet is nog niet goedgekeurd door het parlement.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig