Lotto-Soudal blijft vertrouwen hebben in André Greipel: “We proberen het vandaag opnieuw”
Foto: BELGA

Het peloton trekt stilletjesaan richting de Pyreneeën, maar eerst moeten nog enkele vlakke kilometers afgehaspeld worden. Net zoals dinsdag staat een vlakke etappe op het programma van Eymet naar Pau, over 203,5 kilometer. Marcel Kittel krijgt een unieke kans om het record van Eddy Merckx te breken. Maar Lotto-Soudal blijft geloven in de kansen van André Greipel.

Volg hier LIVE de 11e etappe!

Merckx had in 1970 twaalf Tourritten nodig om vijf zeges te halen. Als Marcel Kittel woensdag rit 11 andermaal wint, doet hij beter dan De Kannibaal. De kans dat we een massasprint krijgen in Pau, voor de 69e keer al ‘ville d’etappe’, is bijzonder groot met onderweg enkel na 145,5 km de Côte d’Aire-sur-l’Adour als enige hindernis van de dag.

Pakt Kittel zijn vijfde zege of zijn andere sprinters eens aan het feest? Lotto-Soudal manager Marc Sergeant drukte dinsdagavond nog eens zijn vertrouwen uit in André Greipel, ook al werd die slechts twaalfde in Bergerac.

“Als ploeg zijn we met twee heel duidelijke doelstellingen naar de Tour gekomen. En een daarvan is met André een rit proberen winnen. We hebben een ploeg die ervaren is, die dag in, dag uit bezig is om een zo goed mogelijk resultaat na te streven. Dat plan begraven, is absoluut niet de bedoeling. Het is net belangrijk dat wij wél als team onze verantwoordelijkheid blijven nemen in de sprint, dat we André tonen dat we de onwrikbare wil hebben om voor de etappe te gaan”, sprak hij. “Ik begrijp dat er vragen zijn, tot die ritzege binnen is, maar ik denk dat André al voldoende bewezen heeft wat zijn waarde als topsprinter is. En dat vertrouwen geef je niet zomaar op. In de eerste week sprintte hij drie keer naar een derde plaats. Marcel Kittel toont zich momenteel met voorsprong de sterkste sprinter, maar toch zullen we tot de laatste rit alles geven om de vlakke etappes op een sprint te laten uitdraaien en voor winst te gaan.”

Ook lead-out Jürgen Roelandts gelooft in zijn kansen. “Gisteren haalden we niet het resultaat dat we wilden”, zei hij in Eymet, “nochtans verliep onze sprintvoorbereiding nagenoeg perfect. We proberen het vandaag opnieuw. Natuurlijk is het niet fijn om te verliezen en valt het moeilijk te aanvaarden, maar dat hoort bij topsport. We geven het vandaag gewoon opnieuw een kans. Het blijft ons grote doel om met André een rit te winnen en we gaan vandaag gewoon weer ons best doen.”

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in