De eerste ontmoeting tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor, in de aanloop naar hun titanenduel op 26 augustus, is ontaard in een verbaal gevecht. De ongeslagen Amerikaanse topbokser en het Ierse UFC-icoon troffen elkaar dinsdag in het Staples Center van Las Vegas, om hun gevecht aan te prijzen.

McGregor (28) riep dat hij Mayweather binnen vier ronden knock-out zou slaan, waarna de 40-jarige Amerikaan de microfoon overnam. ‘Eén ding is zeker: jij zal met een witte vlag zwaaien. Je mag kiezen of je op je gezicht of op je rug eindigt.’

Vechtlegendes zwaar in de clinch tijdens eerste ontmoeting
Foto: USA Today Sports

Voor het oog van duizenden toegestroomde fans en de draaiende camera’s gingen de twee kemphanen vervolgens tegenover elkaar staan. Verwensingen vlogen over en weer en beveiligers moesten er aan te pas komen om Mayweather en McGregor uit elkaar te halen.

‘Ik ben niet bang voor hem’, blufte de Ier, die er vorig jaar als eerste ooit in was geslaagd om in twee verschillende gewichtsklassen kampioen te worden van de populaire UFC, de grootste organisatie in de vechtsporten onder de noemer Mixed Martial Arts. ‘Hij is niet gewend aan mijn bewegingen, mijn kracht, mijn razernij.’

De organisatoren van de kamp hebben overigens de prijzen van de tickets bekendgemaakt. Kaartjes voor het duel in de T-Mobile Arena in Las Vegas, waar plaats is voor 20.000 fans, kosten tussen 500 en 10.000 dollar.

Vechtlegendes zwaar in de clinch tijdens eerste ontmoeting
Foto: AFP

Waarnemers verwachten dat het gevecht het recordbedrag van een miljard dollar aan inkomsten kan genereren dankzij onder meer tv-rechten en reclame. Mayweather is al zeker van een cheque van 100 miljoen dollar, vier keer meer dan McGregor.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in