Uitkijken naar beter weer
archiefbeeld; Foto: rr

Woensdag wisselen wolken en buien elkaar af, maar donderdag wordt opnieuw een zonnige dag. Na een regendipje op vrijdag dient ook het weekend beter weer aan.

Woensdag is het eerst overal zwaarbewolkt en grijs met regen en buien. Plaatselijk kan er veel neerslag vallen en ook een onweer is mogelijk. In de loop van de namiddag wordt het vanaf de kust stilaan droger met meer en meer opklaringen. De maxima liggen tussen 16 graden in Hoog-België en 20 graden in het westen van het land. De wind waait matig tot vrij krachtig, aan zee soms krachtig. Dat meldt het KMI.

In de nacht naar donderdag is het overal lichtbewolkt tot helder. Tegen de ochtend kan er nevel of lokaal wat grondmist gevormd worden. Bij een meestal zwakke en veranderlijke wind koelt het goed af. De minima liggen tussen plaatselijk 2 graden in de Ardennen en 9 graden in Vlaanderen

Een hogedrukgebied, dat over de Benelux richting Duitsland schuift, zorgt donderdag voor rustig, droog en overwegend zonnig weer. Na een zeer frisse nacht en ochtend stijgen de temperaturen overdag naar 19 à 20 graden aan zee en in de Ardennen tot 23 graden in de Kempen.

Vrijdag neemt de bewolking al snel toe vanaf het westen en in de loop van de dag krijgen we een aantal buien en er is kans op donder. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig. Het blijft koel met maxima van 18 tot 22 graden.

Tijdens het weekend krijgen we meestal droog weer met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Het wordt warmer met zaterdag temperaturen tussen 19 en 23 graden, zondag tussen 22 en 27 graden.