Clint Eastwood verfilmt verijdelde Thalys-aanslag
Foto: AP

De Amerikaanse regisseur Clint Eastwood (87) plant een film over de verijdelde Thalys-terreuraanslag. De oud-acteur wil voor ‘The 15:17 to Paris’ samenwerken met de drie Amerikaanse ‘Thalys-helden’ die in 2015 op de trein naar Parijs een gewapende man wisten te overmeesteren. Dat maakt producent Warner Bros dinsdag bekend.

In augustus 2015 hoorden twee Amerikaanse soldaten en een student - Spencer Stone, Alek Skarlatos en Anthony Sadler - hoe iemand in het toilet van een hogesnelheidstrein tussen Amsterdam en Parijs een wapen aan het laden was. De drie konden met behulp van enkele andere passagiers de zwaarbewapende man overmeesteren en verijdelden zo meer dan waarschijnlijk een aanslag.

De film van Clint Eastwood zal de jarenlange vriendschap tussen de drie mannen belichten en natuurlijk ook hun heldendaad in de trein. Naast de drie mannen zullen er met Jenna Fischer, Judy Greer en Ray Corasani ook echte acteurs meespelen in de film.

Clint Eastwood verfilmt verijdelde Thalys-aanslag
Foto: BELGA

De Franse en Belgische regering huldigden de drie Amerikanen en ook de toenmalige Amerikaanse president Barack Obama ontving hen in het Witte Huis.

Eerder verfilmde Eastwood ook al het leven van de Amerikaanse scherpschutter Chris Kyle in ‘American Sniper’.

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in