Wordt het toch nog spannend? “Het lijkt alsof ook Froome iets minder sterk is”
Foto: Photo News

Nairo Quintana (Movistar) gaf op een persconferentie op de rustdag aan dat hij niet de topvorm te pakken heeft. De Colombiaan zakte zondag door het ijs in de koninginnenrit door de Jura en Alpen en telt nu 2:13 achterstand op Chris Froome.

Alle nieuws uit de Tour de France 2017 op Sportwereld.be!
   Bekijk hier de tussenstand in alle klassementen
   Ontdek hier alle etappes

Quintana verloor in de openingstijdrit al meteen ploegmaat Alejandro Valverde. “Het spreekt voor zich dat we met de ploeg Alejandro missen. Hij laat een grote leegte achter in het team en op bepaalde momenten in de koers hebben we zijn afwezigheid zwaar gevoeld. Strategisch, en ook omdat iedereen van de ploeg nu harder moet werken.”

Quintana koerste in de Giro en werd er tweede na winnaar Tom Dumoulin. “Het is de eerste keer in mijn carrière dat ik de dubbel doe en ik heb daar geen spijt van. Het was een gok, iets nieuws en we zullen daar conclusies en lessen uit trekken met het oog op de toekomst. De Giro was echt zwaar en ook hier gaat het niet traag. Dus dat voel je in de benen.”

Na de Giro koerste Quintana geen enkele wedstrijd meer. “Dat is keuze die we gemaakt hebben. Nu goed, ik ben niet op mijn beste niveau momenteel. In de etappe van zondag verloor ik tijd en dat was simpelweg omdat ik geen kracht meer had in de benen, maar ik hoop nog beter te worden in deze Tour. De Tour duurt nog lang. Ik geef toe dat ik niet mijn beste wielermomenten beleef, maar hoop te verbeteren en nog een paar keer te schitteren. Daar wil ik voor vechten. Ik hoop mijn beste benen nog te vinden, al is het maar voor één dag en dan hopelijk in een belangrijke etappe.”

“Het lijkt ook alsof Froome iets minder sterk is dan andere jaren en veel renners lijken nu meer aan elkaar gewaagd. Dus daarom denk ik dat de kloof nog niet zo groot is. Als ik die superdag heb, kan er nog veel gebeuren”, maakte hij zich sterk. .

Wordt het toch nog spannend? “Het lijkt alsof ook Froome iets minder sterk is”
Foto: AFP