Manchester United bevestigt officieel transfer van Romelu Lukaku, coach Mourinho spaart lof niet
Foto: rr
De transfer was al rond maar op de officiële bevestiging was het nog even wachten, tot nu. Manchester United plaatste op Twitter foto's van Romelu Lukaku in het rode shirt van de Red Devils. Onze landgenoot komt voor 85 miljoen over van Everton en tekent een contract voor vier seizoenen met een optie voor een vijfde seizoen.

"Ik wil graag beginnen met Everton en de fans te bedanken voor de laatste vier prachtige seizoenen", klinkt het bij Lukaku. "Ik heb er een aantal speciale vrienden gemaakt en we hebben fantastische momenten gedeeld."

"Maar als Manchester United en Jose Mourinho aan de deur kloppen, is het de kans van je leven. Een kans die ik niet kon laten liggen. Je zag de strijdlust, de vastberadenheid en de spirit in dit team tijdens de finale van de Europa League en daar wil ik deel van uitmaken. Ik kan niet wachten om het veld te betreden in Old Trafford voor 75.000 fans. Maar eerst is er nog de voorbereiding, waar het harde werk begint. Ik kijk al uit naar de eerste training."

Het feit dat Paul Pogba al bij United zat, speelde een grote rol in de transfer, bekende Lukaku: "Hij is één van mijn beste vrienden en mijn buur, we zijn altijd samen. Toen hij voor Unitd tekende, maakte dat iets in mij los. Als ik ook ooit de kans zou krijgen, zou ik geen neen zeggen. Want je realiseert je hoe groot die club is en hoe groot de honger naar succes er is. Ik wilde op het einde van mijn carrière kunnen zeggen dat ik voor een club heb gespeeld dat altijd meedoet voor de prijzen. En dat is wat deze club doet. Dat ik hier nu ben, is een zegen." 

Nummer 9 (met de toestemming van Zlatan)

Lukaku zal bij United rugnummer 9 krijgen. Vorig jaar droeg een zekere Zlatan Ibrahimovic dat iconische nummer en onze landgenoot was nederig genoeg om aan de Zweed de toestemming te gaan vragen om het nummer te krijgen. Beide spelers zitten onder dak bij manager Mino Raiola en dus kreeg Lukaku ook van Zalatan de zegen: "Ik vroeg zijn toestemming met het nummer 9 te dragen en ben dan ook erg dankbaar dat hij het goed vond."

Aan moeder beloofd om voor United te spelen 

Ondanks alle geruchten dat de voorkeur van Lukaku naar Chelsea zou gaan, heeft hij blijkbaar zijn moeder beloofd op een dag voor ManU te spelen: “Ik woon in Manchester, dus ik passeerde vaak langs Old Trafford wanneer ik naar het stadscentrum wilde. op een avond zei ik tegen mijn moeder dat ik er op een dag zou spelen. Ik dacht dat echt. Ik had een zeker voorgevoel. Het was gewoon het stadion. Als ik er passeer, rij ik maar kijk ik de hele tijd naar het stadion."

Mourinho: "Kijk ernaar uit om weer met hem samen te werken"

"Romelu past van nature helemaal bij Manchester United", spaarde coach José Mourinho de lof niet. "Hij is een grote persoonlijkheid en een grote speler. Het is vanzelfsprekend dat hij zijn carrière bij de grootste club verder wil ontwikkelen. Hij zal een grote aanwinst zijn  voor de groep en ik weet dat ze hem zeer welkom zullen heten. Ik kijk er echt naar uit om weer met hem samen te werken", besloot de coach dioe Lukaku tweemaal doorstuurde bij Chelsea... 

 

Lukaku vervoegt de selectie van ManU, waar hij Marouane Fellaini terugvindt, in Los Angeles. Daar vertoefde de Rode Duivel al op vakantie. In de eerste oefenwedstrijd op zondag tegen LA Galaxy zal Lukaku echter nog niet spelen, de volgende twee oefenmatchen (dinsdag tegen Salt Lake en vrijdag tegen Manchester City) zal hij telkens één helft in actie komen. Dat bevestigde Mourinho: