Van het veilinghuis naar de camping
Christie’s: de blik achter de schermen Foto: bbc

Het terrasjesweer lijkt eventjes weer veraf. Gelukkig is er de tv, waar vanavond zelfs in deze tijden van herhalingen een paar programma’s te zien zijn die u maar beter niet kunt missen

 • INSIDE CHRISTIE’S
  Canvas, 22.12-23.13 uur

Canvas toonde vorige week al het eerste deel van deze documentaire over het gerenommeerde Britse veilinghuis. Die gaf een ontluisterende inkijk in een wereld die er stijlvol uitziet, maar waar geld regeert.

 • THE BROTHERS GRIMM
  Caz, 20.40-22.35 uur

Terry Giliam laat zijn licht schijnen over de broers Grimm. Hij vertelt het leven van de Duitse sprookjesschrijvers niet klakkeloos na, maar maakt van deze film een heerlijke avonturenfilm.

 • ALLES VOOR DE KOERS
  Eén, 21.15-22.45 uur

Deze vijfdelige documentairereeks over de wielerploeg Etixx-Quick-step is dit voorjaar te geruisloos voorbij gegaan. Het verhaal is zo sterk opgebouwd dat je geen wielerliefhebber moet zijn om geboeid te raken. Woestijnvis op zijn best.

 • MET VIER IN BED
  VTM, 21.05-21.55 uur

Ideaal voor wie momenteel nog niet aan zee vertoeft: de realityreeks over B&B-uitbaters trekt naar Knokke. De uitbaters van camping Knokke Holiday Village tonen hoe zij het aanpakken om 19 bungalows te verhuren.