Diego Costa verschijnt niet op eerste training van Chelsea
Foto: Photo News

Diego Costa zal deze week de training bij Chelsea niet hervatten. Dat heeft de Engelse kampioen maandag op de eerste oefensessie van het seizoen laten weten. De 28-jarige Spanjaard heeft van zijn club enkele dagen extra verlof gekregen, mogelijk om zijn transfer te regelen.

Costa stuurt al langer aan op een vertrek uit Londen. De spits beweert dat hij begin juni, toen hij bij de Spaanse nationale ploeg was, een bericht kreeg van Chelsea-coach Antonio Conte waarin stond dat hij bij The Blues mocht beschikken.

Costa heeft eerder al aangegeven geen nee te zeggen tegen een terugkeer naar Atlético Madrid, waar de aanvaller van 2010 tot 2014 het mooie weer maakte. Probleem: Atlético is door de Wereldvoetbalbond FIFA gestraft en mag deze zomer geen spelers aantrekken, waardoor Costa pas na nieuwjaar met de ploeg van Rode Duivel Yannick Carrasco officiële matchen mag afwerken.

Costa voetbalt sinds de zomer van 2014 voor Chelsea. Met twintig doelpunten had de Braziliaanse Spanjaard vorig seizoen een groot aandeel in de titel.

Batshuayi wél present

Michy Batshuayi heeft zich net als de meeste van zijn ploegmakkers wél gemeld op de eerste training bij Chelsea. De Rode Duivel werd deze zomer al aan verschillende clubs gelinkt omdat Britse media verwachten dat hij zal vertrekken bij de Blues. Batshuayi is daar echter niet zo zeker van en reageerde met een hilarische tweet op de geruchten.