Geen breuken maar Majka verlaat de Tour: “Ik heb overal pijn”
Majka kreeg na zijn val nog hulp van zijn landgenoot Kwiatkowski Foto: AFP

Rafal Majka kwam zondag in de negende rit van de Tour de France zwaar ten val. De 27-jarige Pool reed de etappe van 181,5 kilometer tussen Nantua en Chambéry wel nog uit, maar werd nadien naar het ziekenhuis gebracht. Daar werden geen breuken vastgesteld maar de Pool had te veel pijn om nog verder te rijden en stapte op de rustdag uit de Tour. Bora - Hansgrohe is zo helemaal onthoofd nadat eerder al wereldkampioen Peter Sagan uit de Tour werd gezet na zijn discutabele sprint tijdens de vierde etappe in Vittel.

Alle nieuws uit de Tour de France 2017 op Sportwereld.be!
   Bekijk hier de tussenstand in alle klassementen
   Ontdek hier alle etappes

Majka kwam ten val tijdens de afdaling van de Col de la Biche. Ook Geraint Thomas, op dat moment tweede in de algemene stand, smakte daar tegen het asfalt. De renner uit Wales moest de strijd staken en zou volgens de eerste berichten van de Tourorganisatie een gebroken sleutelbeen hebben.

“Ik heb pijn overal vandaag, maar ik heb het geluk dat ik geen breuken heb opgelopen”, aldus Majka. “Ik kan niet precies uitleggen wat er gebeurde toen ik viel. Ik remde niet maar mijn voorwiel gleed toch pots weg. Ook Risto, onze mecanicien, viel bijna toen hij met de reservefiets kwam. Er moet wat olie of iets soortgelijk op de weg zijn geweest. Ik heb nog wel verder gereden maar ik heb veel afgezien. Ik wil het hele BORA - hansgrohe team bedanken dat op me wilde wachten en ook (landgenoot) Michal Kwiatkowski die mij uiteindelijk heeft geholpen.”

“Na deze zware crash is het echter niet zinvol om te blijven vechten. Ik kan nauwelijks ademen door de pijn. We moesten een slim besluit nemen voor mijn gezondheid, maar ook voor de rest van het seizoen. Ik neem nu wat rust en bereid het vervolg van het seizoen voor.”

BORA - hansgrohe hoopt dat Majka zijn comeback kan vieren in de Vuelta (19 augustus-10 september).