Recordvastgoeddeal in China
Foto: REUTERS

De Chinese vastgoedpromotor Sunac koopt voor 9,3 miljard dollar (8,1 miljard euro) activa van Dalian Wanda Group, het conglomeraat van Wang Jianlin, een van China’s rijkste mensen.

Dat hebben beide bedrijven maandag aangekondigd. Het is de grootste vastgoeddeal in China, meldt persagentschap Bloomberg.

Sunac koopt 76 hotels volledig en neemt een belang van 91 procent in dertien ‘culturele en toeristische projecten’, zo staat in een gezamenlijk persbericht. Veel meer details bevat het niet.

Sunac-voorzitter en miljardair Sun Hongbin gaf het voorbije jaar meer dan 12 miljard dollar uit aan de uitbreiding van zijn holding, die voorheen focuste op residentieel vastgoed. Volgens een analiste van Bloomberg komt dat mogelijk omdat ‘de groei van de verkoop van nieuwe woningen in China op langere termijn vermoedelijk zal vertragen’.

Dalian Wanda Group was de voorbije jaren internationaal erg actief. De groep kocht bijvoorbeeld de Amerikaanse bioscoopketen AMC en de Hollywoodstudio Legendary. Ze nam ook een belang van 20 procent in de Spaanse voetbalclub Atletico Madrid.