Regen en onweersbuien op komst
Themabeeld. Foto: Christine Bentein

Maandag zijn er in de loop van dag regen- en onweersbuien op komst. Het blijft wel warm met maxima tot 26 graden.

De rest van de week vak wisselvallig en koeler met geregeld buien en maxima niet hoger dan 22 graden. Dat meldt het KMI.

Maandagochtend vallen over het zuidoosten nog lokale regen of enkele onweersbuien. Daarna is het tijdelijk droog maar vanaf het einde van de voormiddag verwachten we nieuwe buien en onweer langs de Franse grens in de loop van de namiddag ook in de rest van het land. Deze buien kunnen vrij stevig zijn met mogelijk ook hagel. Het is nog vrij warm met maxima van 21 tot 23 graden langs de kust en in de Ardennen, en van 24 tot 26 graden elders.

Maandagavond krijgen we nog onweersbuien over het oosten. In de loop van de nacht verlaten ze ons land richting Duitsland en Nederland. Het wordt dan in de meeste streken droog, maar in de kuststreek kunnen er nog een paar buien vallen. De minima schommelen van 10 graden in de Hoge Ardennen tot 15 graden in Vlaanderen.

Dinsdag is het wisselvallig met meestal veel bewolking en soms buien. De maxima schommelen tussen 17 en 21 graden. De zuidwestenwind is matig, aan zee soms vrij krachtig.

Woensdag is het eerst zwaarbewolkt met regen. In de loop van de namiddag wordt het vanaf de kust stilaan droger met opklaringen en mogelijk nog enkele buien. Maxima rond 20 graden.