camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

De Standaard Solidariteitsprijs

Het draait om leven en dood, om mens en dier, om ouderen en jongeren, om mensen van hier en van ver, om bewegen en eten, om ziek zijn of gezond, om gezinnen en alleenstaanden. En het gaat over hoe je dat allemaal met elkaar verbindt: door solidariteit.

Vandaag start de vijftiende editie van De Standaard Solidariteitsprijs, onze zomerklassieker die de wereld van het goede doel probeert te vatten in heldere communicatie. Een kleine honderd non-profitorganisaties – van heel bekend tot nauwelijks of niet – gingen in op onze uitnodiging om zich voor te stellen in een paginagrote advertentie. Een jury keek, wikte en woog, en koos er 24, die u vanaf vandaag en tot 11 augustus (van maandag tot vrijdag) aantreft op de laatste pagina van de krant. Vooraan in de krant stelt de organisatie van de dag zichzelf voor.

Aan het eind van de rit zal niet alleen een vakjury beslissen welke advertentie haar het meest kon bekoren, ook de lezer krijgt de kans om een stem uit te brengen. In de krant van 9 september worden beide winnaars bekendgemaakt, zij mogen later dit jaar elk nog driemaal gratis en paginagroot adverteren in De Standaard. Omdat deze krant, in een verhardende wereld, solidariteit belangrijk blijft vinden. (avl)

De podcasts van De Standaard