Definitief: Castagne verlaat Racing Genk voor Atalanta
Timothy Castagne zet zijn handtekening Foto: Atalanta Bergamo

Racing Genk en Atalanta Bergamo hebben vrijdag de transfer van rechtsachter Timothy Castagne aangekondigd. De 21-jarige Castagne tekende in Noord-Italië een langdurig contract. Zijn exacte contractduur werd niet meegedeeld. De Italianen zouden zes miljoen euro, zijn opstapclausule, betalen aan Racing Genk.

Castagne doorliep de jeugdopleiding in Genk en kwam, na zijn debuut in september 2014, tot 99 officiële wedstrijden voor de Limburgers. Bij Atalanta moet Castagne Andrea Conti opvolgen, die vertrok naar AC Milan.

Atalanta leek eerst ook zijn oog te hebben laten vallen op Gent-rechtsachter Thomas Foket. Maar problemen bij de medische testen van de Brusselaar zouden Atalanta op weg hebben gezet naar Castagne.

Atalanta was vorig seizoen de revelatie in de Serie A. De Bergamasken finishten als vierde en plaatsten zich zo rechtstreeks voor de groepsfase van de Europa League.

Afscheid van Genk-fans

De 21-jarige Castagne richtte zich vanochtend nog in een laatste dankwoord tot de Genksupporters: “Ik zou hier niet zijn zonder jullie. Ik heb vijf erg mooie jaren beleefd met de club, waarvan drie bij de eerste ploeg, met ongelofelijke herinneringen die me altijd zullen bijblijven. Ik wil vooral de supporters bedanken die me al die tijd gesteund hebben en me twee keer de bronzen schoen bezorgden. Zij waren altijd top! Nu begint een nieuwe stap in mijn carrière, maar ik had me geen betere omgeving kunnen dromen om me te lanceren dan Genk. Ik hoop jullie zo snel mogelijk weer te kunnen komen begroeten. Genkie voor altijd!”