Buien op komst
Foto: Christine Bentein

We krijgen dit weekend vooral mooi weer. Maar met de nieuwe week in zicht lijkt er een omslag op komst.

Vrijdagochtend is er nog veel bewolking met kans op buien in het zuidoosten van het land. Elders in het land zijn er brede opklaringen met tijdelijk wat nevel of mistbanken. Daarna krijgen we overal vrij mooi weer met afwisselend wolkenvelden en mooie zonnige perioden en het blijft vrijwel droog.

Het wordt nog warm met maxima rond 22 of 23 graden aan zee, 24 of 25 graden in de Ardennen en 26 tot 28 graden elders in het land. De wind waait zwak tot meestal matig uit west, in de loop van de namiddag draaiend naar noordwest. Dat meldt het KMI.

Vrijdagavond en -nacht wordt het helder of licht bewolkt. Op het einde van de nacht is er kans op nevel of enkele mistbanken. De temperaturen dalen naar waarden tussen 13 en 17 graden bij een zwakke en meestal veranderlijke wind.

Ook morgen zaterdag is het nog vrij mooi met in de loop van de namiddag wat stapelwolken maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De temperaturen blijven aangenaam, met maxima van 22 graden aan zee tot 27 graden in de Kempen en in Belgisch Lotharingen. De wind is eerst zwak uit zuid tot zuidwest om later soms matig uit noordwest tot noord te worden.

Zondag neemt de bewolking en kans op neerslag toe vanuit het westen. Een regenzone, mogelijk met onweer, nadert ons land om wellicht in de nacht van zondag op maandag over ons land te trekken. In het geval dat de neerslagzone ons land pas in de avond of nacht bereikt, halen we nog temperaturen tussen 22 graden aan zee en 26 graden in het zuidoosten.

Volgende week wordt zeelucht aangevoerd, met soms wat regen of buien. De temperaturen zijn beduidend frisser, met maxima rond 22 of 23 graden in het centrum. De wind komt meestal uit het west tot zuidwesten en zal ook wat toenemen in kracht.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in