Deze sterren gaan aan het werk voor Vogue
Foto: Photo News

Nieuwe hoofdredacteur Edward Enninful gelooft niet in geleidelijke verandering, maar wil de Britse editie van modemagazine Vogue zo snel mogelijk naar zijn hand zetten. En daarbij krijgt hij de hulp van vier grote namen in de modewereld.

Enninful, die Alexandra Schulman na 25 jaar aan het hoofd van Vogue opvolgt, had er geen problemen mee om fashion director Lucinda Chambers na meer dan dertig jaar aan de deur te zetten (waarna Chambers besloot een boekje te openen over het reilen en zeilen in de modewereld). Maar hij is ook niet van plan om het maandelijkse modemagazine op zijn eentje in elkaar te boksen, en kondigde vandaag de medewerking aan van vier grote namen in de modewereld.

Zo zullen voormalige topmodellen Naomi Campbell en Kate Moss de redactie een handje helpen, net zoals Grace Coddington, die vorig jaar nog stopte als creatief directeur bij de Amerikaanse Vogue. De opvallendste naam is evenwel die van regisseur Steve McQueen (die in 2014 de Oscar voor beste film won met Twelve years a slave): hij moet ervoor zorgen dat kunst beter wordt belicht in het magazine, aldus Enninful.