Jelle Wallays en Jasper De Buyst langer bij Lotto Soudal
Foto: Lotto-Soudal

Lotto Soudal heeft de contracten van Jasper De Buyst en Jelle Wallays verlengd. Dat maakte de Belgische WorldTour-formatie woensdag bekend. De Buyst tekende voor twee jaar bij tot en met 2019, Wallays ligt tot en met 2020 onder contract.

“Jelle Wallays heeft zijn overstap naar het WorldTour-niveau goed verteerd”, verklaarde sportief manager Marc Sergeant de contractverlenging. “We wisten dat hij over een grote motor beschikt en hij heeft bewezen dat hij veelzijdig is: hij werkt voor de ploeg, heeft een rol in eendagswedstrijden en hij kan goed standhouden in rittenkoersen. In de eendagswedstrijden kan Jelle zeker nog sterker worden.”

Voor de 28-jarige Wallays geeft zijn vernieuwde overeenkomst blijk van vertrouwen. “Er zijn weinig andere renners die een contract hebben tot eind 2020. Die zekerheid geeft me rust in mijn hoofd en dat zorgt voor betere prestaties”, reageerde de West-Vlaming, die vorig seizoen de overstap maakte van Topsport-Vlaanderen. “Sindsdien heb ik al veel bijgeleerd. Ik was een laatbloeier en word nog steeds sterker en scherper. Binnen Lotto Soudal wil ik nog meer stappen vooruit zetten. Binnenkort rijd ik opnieuw de Vuelta, dat zal me goed doen.”

De Buyst focust zich voor het eerst volledig op de weg en laat het baanwielrennen even links liggen. Met een sprintzege in de Heistse Pijl boekte de Oost-Vlaming zijn eerste profzege. “Ik voel dat er mogelijkheden zijn voor mij om door te groeien binnen de ploeg”, liet De Buyst optekenen. “Ik heb mijn plaats verworven in dit team en voel de appreciatie. Op bepaalde momenten ontbrak het mij aan ervaring om het af te maken. Dat zijn lessen voor de toekomst.”

“Jasper heeft bewust gekozen om vanaf dit seizoen alles op de weg te zetten. Hij heeft naar aanloop van dit seizoen voor het eerst een normale winter doorgemaakt, zonder pistewedstrijden. Dat heeft zich geuit in een sterk eerste deel van 2017. Tot nu toe finishte Jasper dit seizoen negen keer in de top tien, waarvan vijf keer in de top vijf”, aldus Sergeant. “Hij kan nog veel progressie maken. Jasper is niet traag en sprints met een kleiner groepje kan hij zeker winnen. In massasprints kan hij functioneren als lead-out. Bovendien heeft hij een behoorlijke tijdrit in de benen. Als hij de huidige lijn kan doortrekken, zal hij in rittenkoersen van een aantal dagen zeker een rol kunnen spelen.”