Yanina Wickmayer: “Ik moet geen schrik hebben van Muguruza”
Foto: Photo News

Het is zonder stress dat Yanina Wickmayer (WTA 96) donderdag in de tweede ronde van Wimbledon de Spaanse Garbine Muguruza (WTA 15) in de ogen kijkt. Wickmayer nam in de eerste ronde in twee sets de maat van de Oekraïense Kateryna Bondarenko (WTA 112). “Ik heb niets te verliezen”, liet de 27-jarige Antwerpse optekenen.

“De overwinning tegen Bondarenko deed me plezier”, opende ‘Wicky’. “Het was goed voor het vertrouwen om nog eens te winnen. Ik speel goed op training, maar op wedstrijd kwam het er nog niet eerder uit. De belangrijkste aandachtspunten op gras zijn goed serveren, goed retourneren en agressief spelen. Dat moet ik tegen Muguruza tonen. Ze slaat immers erg hard en is gevaarlijk, als ze het spel kan dirigeren.”

Wickmayer kon Muguruza nog nooit verslaan. Vorig jaar op Roland Garros, dat Muguruza uiteindelijk op haar palmares zou schrijven, ging ‘Wicky’ in de derde ronde in twee sets onderuit. De Spaanse start donderdag dus duidelijk als favoriete. Ook op gras gooide Muguruza immers al hoge ogen. Op Wimbledon was ze in 2015 verliezend finalist.

“Ik ben beter op gras dan op gravel, maar een kampioene zoals Muguruza kan op elke ondergrond uit de voeten”, vervolgde Wickmayer. “Het gras is bovendien niet zo snel als eerder. Ik ga dus veel durf moeten tonen en geen schrik hebben van Muguruza. Ik ga proberen haar onder druk te zetten en haar zwakke punten uit te spelen. Dat is de enige manier om haar te kloppen.”