Brusselse Zuidfoor serveert frietjes met driesterrensaus
Foto: Ivan Put

Het culinaire aspect wint niet alleen aan belang op muziekfestivals, ook de Brusselse Zuidfoor zet dit jaar foodgastronomie in de kijker.

De Zuidfoor palmt van zaterdag 15 juli tot en met zondag 20 augustus met zijn 130 kramen en attracties opnieuw het bijna twee kilometer lange traject tussen de Halle- en Anderlechtsepoort in. Dit jaar staat de foorgastronomie en haar bijbehorende dertig eetstallen in de schijnwerpers.

’Een krokante snoepappel, knapperige frietjes of een luchtige suikerspin. Al deze lekkernijen en heerlijke geuren dragen ook bij tot de bijzondere sfeer die er op de Kermis van Brussel heerst’, stelt Brussels schepen van Economische Zaken Marion Lemesre (MR).

De frietjes op de Zuidfoor krijgen tijdens deze editie bovendien een upgrade tot haute cuisine, want speciaal voor de gelegenheid ontwikkelde Pierre Weynants, de chef van sterrenrestaurant Comme Chez Soi, de ‘sauce kermesse’. Deze speciale frietsaus is een combinatie van mayonaise, pickles en kruiden en zal enkel te verkrijgen zijn op de kramen van de Zuidfoor.

De bezoekers van de kermis kunnen dit jaar ook hun hart ophalen in twee nieuwe attracties. De Mini Jones, een gekleurd labyrint voor kinderen, is terug, maar in een grotere uitvoering. Daarnaast is het de eerste keer dat de Outbreak naar de Zuidfoor komt. Dat rad zwiert je op volle snelheid in de lucht.

Net zoals vorig jaar is acteur Kevin Van Doorslaer peter van de kermis, al moet hij zijn peterschap wel delen met stand-upcomedian Kody en de spelers van RWDM.