Rechtbank heeft beslist: verdachte moord Sofie Muylle mag worden uitgeleverd aan ons land
Een grab uit de opsporingsbeelden die de politie verspreidde na de moord Foto: vtm
Alexandru C. (23), de man die verdacht wordt van de moord op Sofie Muylle, mag uitgeleverd worden aan ons land. Dat heeft een rechtbank in Roemenië woensdagnamiddag beslist.

Het Brugse gerecht had om zijn uitlevering gevraagd omdat alles erop wijst dat hij 'de man met de blauwe jas' is. Ze willen zijn DNA vergelijken met het DNA dat op het lichaam van Sofie Muylle is gevonden. Alexandru C. verklaarde eerder al in de rechtbank dat hij zich niet verzet tegen de uitlevering, maar hij benadrukte wel nog steeds 'dat hij onschuldig' is.

De jongeman 'met de blauwe jas' werd op maandag 26 juni opgepakt in Roemenië op verdenking van de moord op Sofie Muylle. De jonge vrouw uit Roeselare werd op 22 januari vermoord teruggevonden onder het houten terras van brasserie Le P’tit Bedon. In de zoektocht naar een vermoedelijke dader tastte de politie lange tijd in het duister, tot de 'man met de blauwe jas' in het vizier kwam.

Die kon uiteindelijk geïdentificeerd worden als de 23-jarige Roemeen Alexandru C. Hij verblijft momenteel in een Roemeense cel. Daar gaf hij wel degelijk toe aan zijn vader dat hij op de avond van de moord op het strand in Knokke is geweest. Maar hij ontkent ten stelligste dat hij Sofie Muylle heeft aangeraakt.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig