Zelfs voor Los Angeles was het trouwfeest van de Russische oligarchendochter Lolita Osmanova behoorlijk decadent. Met een performance van Lady Gaga, een half miljoen euro aan bloemen en een taart van tien verdiepingen spraken de genodigden niet geheel onterecht van een ‘geslaagd trouwfeest’.

Als kind van een Russische oligarch trouw je niet met de eerste de beste partner en al zeker niet in een bescheiden zaaltje. Voor de vader van Lolita Osmanova was het huwelijk van zijn dochter een kleine aderlating. Maar liefst 10 miljoen dollar haalde vaderlief uit zijn portefeuille om ‘zijn prinsesje’ de dag van haar leven te bezorgen.

In het Dolby Theater in Los Angeles, waar ook de oscars worden uitgereikt, trad het Russische koppel in het huwelijk. Met een taart van tien verdiepingen, die echt bladgoud bevatte, en een half miljoen euro aan witte rozen kon de dag niet meer stuk voor Lolita en haar partner. Dat Lady Gaga niet één maar verschillende nummers kwam zingen op het decadente feest, verbaasde zelfs de meest hooggeplaatste gasten.

De 22-jarige bruid wist de aandacht van de genodigden echter goed op zichzelf te vestigen door een dramatisch lange en wijde jurk te dragen van ontwerpster Zuhair Murad, waarin juwelen, kant en bloemenmotieven zijn verwerkt. Ook een exclusieve balletvoorstelling van het hoogste niveau sierde het avondprogramma.

‘Mijn prinsesje trouwt maar één keer, dan kan ik toch niet op een miljoen kijken’, was de reactie van de trotse vader in de Russische media. ‘Het geluk moest toch deftig gevierd worden! Kijk naar al dat geluk! Mijn dochter heeft altijd alles gekregen in haar leven wat ze wilde. Waarom dan op deze speciale dag niet een extraatje?’

Met haar kersverse echtgenoot, Gaspar Avdolyan, zal Lolita Osmanova die levensstijl wellicht kunnen verderzetten. De vader van Gaspar, die tot de top van de Russische zakenwereld behoort, heeft volgens Forbes een kapitaal van 750 miljoen dollar.