Zaterdag hinder op E40 tussen Sterrebeek en Bertem
Archiefbeeld Foto: Photo News

Wegenwerken op autosnelweg E40 tussen de afrittencomplexen van Sterrebeek en Bertem zullen vanaf zaterdag verkeershinder veroorzaken op de E40 Leuven-Brussel in beide rijrichtingen.

Ook zal er, door de terugslag, waarschijnlijk file staan op de ring rond Brussel en de E314. Dat meldt het agentschap Wegen en Verkeer (AWV) woensdag.

AWV laat van zaterdag tot en met dinsdag 15 augustus 6,7 kilometer wegdek vernieuwen tussen Bertem en Sterrebeek. In de twee rijrichtingen zullen rijstroken afgesloten worden gedurende de hele duur van de werken. AWV raadt autobestuurders die in die periode op de E40 Leuven-Brussel, de E314 richting Leuven en de ring rond Brussel in de buurt van Zaventem moeten zijn, aan om verkeersinformatie te raadplegen voor hun vertrek.

Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, wordt vanaf zaterdag gewerkt met een dynamische werfinrichting. In een eerste fase zullen autobestuurders op weekdagen in de ochtendspits richting Brussel drie rijstroken ter beschikking hebben, na twaalf uur en in het weekend slechts twee. In de richting van Leuven zullen er de gehele dag drie rijstroken open zijn.

In een tweede fase, die start rond 30 juli, zullen autobestuurders twee vernieuwde rijstroken van de E40 in rijrichting Brussel in gebruik kunnen nemen. Over de nieuwe verkeerssituatie die dan zal ontstaan, communiceert AWV nog voor de fasewissel.

AWV vraagt de snelheidsbeperking te respecteren in de richting van Brussel, die 50 kilometer per uur bedraagt, en die in de omgekeerde richting, van 70 kilometer per uur. Tijdens de hele duur van de werken zijn de oprit Tervuren en de afrit Sterrebeek in de rijrichting van Brussel afgesloten. Ook de parking in Everberg gaat in de twee richtingen toe.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in