Efteling beste pretpark ter wereld volgens Amerikaanse site
Foto: ANP
De Efteling is door de gerenommeerde website Theme Park Insider verkozen tot beste pretpark ter wereld. Het heeft daarmee Tokyo DisneySea van de troon gestoten dat de voorbije zes jaar de ranglijst aanvoerde.

Het was al voor de zestiende keer dat Theme Park Insider awards uitreikte aan pretparken. Dat doet het onder andere voor de beste nieuwe attractie, beste nieuwe rollercoaster, beste hotel en beste maaltijd, maar de hoofdvogel is natuurlijk de titel van beste pretpark zelf. Die gaat dit jaar naar de Efteling in het Nederlandse Kaatsheuvel. 

'Door het verslaan van Tokyo DisneySea die zes keer kampioen werd, claimt het Nederlandse park dat al lang een favoriet is nu voor het eerst de topplaats in onze ranking. En dat zelfs zonder hulp van hun nieuwe attractie Symbolica', klinkt het bij Theme Park Insider.

Bij de Efteling zelf zijn ze blij met de erkenning. 'Wat het bijzonder maakt is dat het een Amerikaanse site is. Amerikanen kijken niet zo vaak over de grens van de VS', zegt woordvoerder Koen Sanders in een reactie.