Renault wil tegen 2019 opnieuw overwinningen behalen in de F1
Een Renault F1-bolide tijdens het raceweekend in Canada Foto: Renault Sport F1
De Franse autoconstructeur Renault hoopt om tegen 2019 opnieuw succesvol te zijn in de Formule 1 en overwinningen te behalen.

Renault versterkte vorig jaar met een grootse aankondiging haar engagement in de Formule 1 door opnieuw met een eigen fabrieksteam deel te nemen. Voorafgaand aan die aankondiging waren er hevige speculaties over een eventueel vertrek uit de Formule 1. Renault was destijds enkel nog motorleverancier in de Formule 1 maar ook die rol stond toen ter discussie. 

Uiteindelijk opteerde de Franse autoconstructeur ervoor om opnieuw een eigen fabrieksteam op de grid te plaatsen, dit nadat Renault het financieel geplaagde Lotus F1 team had overgenomen. Renault had daarbij de ambitie om vanaf 2018 opnieuw overwinningen in de F1 te boeken maar dat lijkt iets te ambitieus te zijn geweest.

Bij Renault verwachten ze immers nog niet dat er volgend jaar al voor de overwinningen kan gestreden worden.

"We wensten ons dit jaar in de middenmoot te positioneren," aldus Renault-teambaas Abiteboul tegenover 'Auto Motor und Sport'. "Daarin zijn we geslaagd, ook al hadden we graag net iets hoger gestaan."

Volgens Abiteboul zal er nu erg hard gewerkt worden om de volgende stap te zetten en dat is de kloof met de topteams dichten en beginnen strijden voor overwinningen.

"Overwinningen moeten mogelijk zijn in 2019," laat Abiteboul weten. "Het lijkt nog ver weg maar we weten waar de topteams zich momenteel bevinden."

Volgens Abiteboul draait de Formule 1 niet enkel en alleen rondom geld investeren. Het belangrijkste kapitaal in de Formule 1 is volgens Abiteboul het 'menselijk' kapitaal.

"In de Formule 1 draait het rondom mensen," aldus Abiteboul. "Indien ik vandaag iemand een contract geef dan moet ik één tot twee jaar wachten alvorens ik zijn talent kan beginnen gebruiken en het zal pas een impact hebben op de wagen van 2020."

Renault behaalde tot dusver dit seizoen 18 punten en staat achtste in de wk-tussenstand.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: