Opnieuw erg warm weer
Themabeeld Foto: Getty Images

Woensdag krijgen we mooi en warm weer met een door hoge wolken gesluierde zon.

In de loop van de namiddag kunnen zich vooral over het noorden ook wat stapelwolken vormen. De maxima liggen rond 22 graden in de Hoge Venen en aan de kust en bedragen tussen 24 en 27 graden elders in het land. Dat meldt het KMI.

Woensdagavond en -nacht is het vrijwel helder met naar de ochtend toe hier en daar wat nevel of mist aan de grond. De minima gaan van 12 tot 16 graden.

Donderdag begint de dag zonnig met wat hoge wolkenvelden. In de loop van de namiddag ontwikkelt er zich meer bewolking en kunnen er al enkele buien vallen, eventueel met onweer. Het wordt warm met maxima van 26 graden in Hoog-België tot 30 graden in de Kempen bij een zwakke oostelijke of veranderlijke wind. Donderdagavond en in de nacht naar vrijdag volgen er meer regen- of onweersbuien.

Vrijdag wordt het wisselvallig met kans op buien die in het oosten nog gepaard kunnen gaan met een onweer. In de loop van de dag wordt het droog vanaf het westen met breder wordende opklaringen. Het is warm met maxima van 23 graden aan de kust en in Hoog-België tot 28 graden in de Kempen.

Zaterdag begint de dag droog en zonnig, al is er ‘s ochtends kans op nevel of mist. In de namiddag kunnen er zich in het binnenland enkele buien ontwikkelen. Het wordt nog warm met maxima van 23 graden aan zee tot 28 graden in de Kempen. Zondag wordt het zwaarbewolkt met regen of buien. Het wordt koeler met maxima van hooguit 22 graden.