Nog meer geldzorgen voor Boris Becker: ex-zakenpartner eist 36,5 miljoen euro...
Foto: EPA

De Zwitserse zakenman Hans-Dieter Cleven eist 36,5 miljoen van de Duitse tennislegende Boris Becker, wiens onderneming door een Londense handelsrechtbank bankroet verklaard werd. Dat heeft het advocatenbureau GHM Partners AG dinsdag in naam van Cleven bekendgemaakt.

Cleven was in de jaren negentig een zakenpartner van de 49-jarige Becker en verleende ook financieel advies aan de drievoudige winnaar van Wimbledon (1985, 1986 en 1989). Volgens GHM Partners zou Becker meerdere betalingstermijnen aan zijn laars gelapt hebben.

Beckers advocaat Christian-Oliver Moser vindt de claim van 36,5 miljoen euro ongegrond. “Door druk uit te oefenen via de pers probeert Cleven gelijk te krijgen voor een ongegronde eis”, reageerde Moser via een communiqué aan DPA.

Twee weken geleden werd Becker door een Londens handelstribunaal failliet verklaard omdat hij een lening niet kon terugbetalen aan de Britse privébankier Arbuthnot Latham & Co. Het advocatenteam van Becker kondigde al aan dat ze beroep aantekent tegen de beslissing.