Vanmarcke blijft leider in Ronde van Oostenrijk, ploegmaat pakt dagzege
Foto: TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Sep Vanmarcke blijft aan de leiding van de Ronde van Oostenrijk. Op de derde dag van de rittenwedstrijd van eerste categorie (2.1) finishte de Belg van Cannondale - Drapac als vijfde. Zijn Nederlandse ploegmaat Tom-Jelte Slagter won.

Het venijn zat dinsdag in de staart van de tweede rit in lijn van de Ronde van Oostenrijk, want aan het eind van de 199 kilometer wachtten enkele ronden op een zware lokale omloop in Pöggstall. Een vroege vlucht van vijf lokale renners kleurde de rit, maar in de finale kruisten de grote namen de degens.

Vooral de ploegmaats van het Cannondale - Drapac van leider Sep Vanmarcke toonden zich bijzonder actief in het aanvalswerk, en dat leverde hen ook de zege op: de Nederlander Tom-Jelte Slagter won in de spurt van vier koplopers voor de Eritreeër Mekseb Debesay (Dimension Data), de Colombiaan Miguel Angel Lopez (Astana) en de Nederlander Martijn Tusveld (Roompot).

Negen seconden later spurtte Vanmarcke naar de vijfde plaats, en dat volstond voor een extra dag in de gele leiderstrui die hij maandag veroverde. De rit van woensdag, tussen Wieselburg en Altheim, is 226 kilometer lang en voert de renners in de finale opnieuw over hellende wegen.