Drie Belgen opgepakt in Parijs met sporen van explosieven in hun wagen
(archiefbeeld) Foto: REUTERS

Drie mannen uit Luik zijn afgelopen weekend opgepakt in Parijs nadat ze met een gestolen Volkswagen meerdere rondjes hadden gereden rond een plein. Op een handschoen die in de wagen lag, werden sporen van explosief materiaal aangetroffen. Twee van de verdachten werden intussen aangehouden omwille van diefstal.

De drie werden opgemerkt door de politie nadat ze meerdere rondjes hadden gereden rond de Place du Trocadéro-et-du-11-Novembre. De verdachten, die rondreden met een gestolen Volkswagen, werden opgepakt.

In de wagen vonden de speurders een handschoen met daarop sporen van explosief materiaal, zo meldt het Franse weekblad Le Point. En op een van de gsm’s stond een sms’je waarin opgeroepen werd tot de ‘jihad’.

De drie hadden ook een kleine hoeveelheid cannabis bij, 1.600 euro in cash en meerdere sieraden, die vermoedelijk ook gestolen zijn.

Twee verdachten werden aangehouden, een derde vrijgelaten onder voorwaarden. De Belgische federale procureur meldde echter dat de twee niet werden aangehouden op verdenking van terrorisme, maar omwille van diefstal.