Durant krijgt topfunctie bij VN-afdeling
Isabelle Durant (archiefbeeld) Foto: BELGA

Voormalig vicepremier en Europees parlementslid Isabelle Durant (Ecolo) is officieel aangesteld als adjunct-secretaris-generaal bij de handelsorganisatie van de Verenigde Naties. Ze is maandag in het Zwitsere Genève verwelkomd door VN-baas António Guterres en UNCTAD-secretaris-generaal Mukhisa Kituyi.

Isabelle Durant werd door België gesteund voor haar kandidatuur bij de United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD). De VN-organisatie helpt ontwikkelingslanden bij de uitbouw van hun economie.

“Ik ben erg blij dat ik met Dr. Kituyi en het UNCTAD-team kan samenwerken om ervoor te zorgen dat handel een motor is voor ontwikkeling, die teruggeeft aan de economie en de burgers, zonder de middelen voor toekomstige generaties te hypothekeren”, verklaarde Durant maandag. De oud-vicepremier noemde het bereiken van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties -die in 2030 bereikt moeten zijn- “haar grootste prioriteit”. “In de huidige onvoorspelbare internationale context moeten we erover waken de nodige partnerschappen te sluiten om die doelstellingen te bereiken”, klonk het.

Durant is de eerste vrouw die de functie van UNCTAD-adjunct bekleedt. Ze volgt er de Zweed Joakim Reiter op.

# Belga context ## Related article(s) [Isabelle Durant krijgt topfunctie bij UNCTAD]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig