Met deze tips ben je de slimste op de camping
Themabeeld. Foto: iStock
Ga je kamperen deze zomer of bezoek je een aantal festivals? Dan ben je met deze tips vast de slimste op de camping.
1
Gebruik een zaklamp (of het lampje van je gsm) om een gezellige lamp te maken. Bevestig de lamp aan een fles, dan krijg je een warme gloed en licht heel de tent op. 

2
Gebruik oude tic tac doosjes om kruiden mee te nemen. Zo hoef je niet je hele keuken mee te sleuren, maar is je geïmproviseerde maaltijd toch lekker gekruid. 
3
Smeer je in met citroensap tegen de muggen: die komen namelijk op mensenlucht af. Door de geur van citroen kunnen ze ons niet meer goed ruiken en worden we minder vaak gestoken.
4
Onder het motto ‘neem zo weinig mogelijk mee’: schaaf stukjes zeep van één groot blok. Zo heb je per wasbeurt één blok zeep, en heb je op het einde van je vakantie meer plaats voor souvenirs in je bagage.
5
Gebruik je smartphone als stereo om al je buren te enerveren. Een eenvoudig toiletrolletje is alles wat je nodig hebt. Snij er een stukje uit om je smartphone erin te bevestigen, en je kan direct aan de slag. 

6
Als je erop staat je smartphone mee te nemen in plaats van een minder duur toestel, kan je geld verstoppen tussen je gsm en het telefoonhoesje. De kans dat het daar uit valt is klein, en het kan niet gestolen worden.
7
Neem een paar losse dopjes van een waterfles mee naar het festivalterrein. Dan kan je een flesje terug sluiten als je er één koopt op de festivalweide, maar het dopje niet meekrijgt aan de kassa.