Deze 'zomerhacks' vergemakkelijken je het leven op reis
Foto: iStock

Ga je op reis? Dan verloopt alles hopelijk vlekkeloos. Met deze nuttige tips helpen we je alvast wat op weg.

1
Als je vluchten of hotels boekt, zorg er dan zeker voor dat je via ‘private browsing’ surft. Sites houden jouw bezoeken bij en verhogen de prijs omdat je bij meerdere visites duidelijk geïnteresseerd bent. Delete dus die cookies en surf incognito.
2
Gebruik een ‘springveer ’ uit een balpen om het kabeltje van je oplader te beschermen tegen schade (foto). 
3
Ook al zijn de roamingkosten afgeschaft in de Europese Unie, toch spring je best voorzichtig om met je mobiele data. Een handige tip: typ ‘ok maps’ in google maps, en de kaart zal offline ook beschikbaar blijven. Zo bespaar je data.
4
Wanneer je meerdere zitplaatsen in een vliegtuig boekt, reserveer dan een plaatsje aan het raam en aan het gangpad. Als er niemand opdaagt, heb je 3 plaatsen. Indien er toch een derde reiziger opduikt, vraag je gewoon om te ruilen. Het proberen waard!
5
Kan je niet op reis zonder wifi? Check dan de ‘comments’ op FourSquare. Daar geven medereizigers vaak het wachtwoord mee van plaatsen waar ze geweest zijn.

6
Oplader van je gsm vergeten? Gebruik de USB-kabel en herlaad je gsm via de USB-poort van de televisie.
7
Als je bang bent dat mensen je spullen stelen op het strand of een andere openbare plaats, verstop je waardevolle items dan in een lege tube zonnecrème (foto), of een pamper 
8
Om lekken van shampooflessen te vermijden, bevestig je best een plastic folie over de opening van fles en onder het dopje.
9
Altijd op zoek naar je valies? Bevestig een kleurrijk lint aan je koffer. Zo herken je jouw bagage in een oogopslag.
10
Stop juwelen in pillendozen en opladers in brillendozen om een warboel te vermijden (foto).