Rae Sremmurd: Hedonistische hiphop
Foto: Koen Bauters

Rae Sremmurd nam geen risico’s. Het publiek stond tot ver buiten de Barn te wachten, maar vijf minuten voor de aangekondigde begintijd was hun dj het al aan het opjutten.

De tent moest plat, net zoals Vooruit in januari. In Werchter waren de broers Swae Lee (de meisjeslieveling met de vlechtjes) en Slim Jxmmy iets minder punk dan in Gent, maar hun soms verguisde hedonistische hiphop was toch goed voor heel geestige chaos.

Er werden weer twee ananassen ritueel geofferd (een paar meisjes stonden ze na het optreden buiten op te smikkelen) terwijl de broers aftrapten met de strijdkreet ‘This is how you throw a party’. De dure merk T-shirts gingen al in ‘No flex zone’ uit. Slim Jxmmy eiste na drie nummers moshpits, en moshpits kreeg hij. En het publiek leek nog wel zoveel braver dan in Gent!

Het was wat bizar om die brave studenten, die nog niet aan ‘own money’ toe zijn, in ‘No type’ te horen meezingen ‘I make my own money and I spend it how I like’. Swae Lee droeg zo’n fanny pack waarin uw ouders op reis hun geld bewaren, en nee, zelfs op hem zag dat er niet cool uit. Maar het zou jammer zijn als de bling en de fuiven van de broers meer zouden opvallen dan de muziek: ‘No type’ is een van die raps die zowel weemoedig als uitdagend zijn, de broers hebben een patent op die mix.

Ook nog altijd aanstekelijk: oudje ‘Throw sum mo’, dat de broers met Nicki Minaj opnamen, hier helaas alleen op sample te horen. verder viel op dat Swae Lee meer zong en minder rapte: in het mooie ‘Look alive’, met zijn sfeervolle piano en synths, en in ‘Unforgettable’ van French Montana. Al was dat een kwestie van halftijds meezingen met de backing track. Nee, wij vermoeden dat Swae Lee en Slim Jxmmy ook nog in de buurt zullen zijn als ze niet meer over een podium willen stuiteren. Ondertussen houden ze erg vette feestjes.