President Trump is geen fan van de Amerikaanse nieuwszender CNN. Hij deelde nu een filmpje op Twitter waarbij hij CNN enkele klappen geeft.

Trump beschuldigde CNN er al meermaals van ‘fake news’ of valse berichten te verspreiden. Hij deelde nu een video op Twitter waarin een bekend fragment van hem bewerkt werd. In de video geeft hij miljonair Vince McMahon enkele rake klappen. De video werd in scène gezet voor de bokswedstrijf ‘Battle of the Billionaires’, waarbij de twee mannen tegen elkaar moesten vechten. In realiteit werden ze vervangen door echte boksers.

Het hoofd van Vince McMahon werd overplakt door het logo van CNN. Trump vult de video aan met ‘FraudNewsCNN’ en laat duidelijk merken wat hij van de nieuwszender vindt. Trump haalt FNN aan in plaats van CNN, wat volgens de president een afkorting is voor ‘Fraud News Netwerk’. 

 

 

'Geen bedreiging'

Volgens Thomas Bossert, een medewerker van Trump, mag de tweet niet gezien worden als een bedreiging. 'Ik hoop dat niemand dit als een bedreiging ziet', zei hij. Bossert benadrukt dat Trump 'het recht heeft om te antwoorden' op de kritiek van de Amerikaanse zenders. 'Hij drukt zichzelf uit op een authentieke manier. En ik denk dat het daardoor is dat hij verkozen werd.'

De Amerikaanse president krijgt wel vaker kritiek op zijn omstreden tweets. Trump heeft die kritiek intussen beantwoord met het argument dat zijn gedrag op de sociaalnetwerksite wel degelijk 'modern presidentieel' is.

 CNN deed de tweet van Trump af als 'kinderachtig gedrag dat ver beneden de waardigheid is van zijn ambt'. 'Het is een trietse dag wanneer de president fysiek geweld aanmoedigt tegenover journalisten. We zullen onze job blijven doen. Het wordt tijd dat hij start met het uitvoeren van zijn job', aldus CNN.