Nu zijn heupblessure genezen is, heeft Andy Murray nog meer goed nieuws
Foto: AFP

De Schotse nummer één van de wereld, Andy Murray (30), en zijn vrouw Kim Sears (29) verwachten binnenkort hun tweede kind. Dat bevestigde Murray zelf een dag voor de start van Wimbledon. “We zijn beiden heel gelukkig en verheugen ons op de blijde gebeurtenis”, liet Murray optekenen.

Het koppel trouwde in 2015 en heeft ondertussen al een 1-jarige dochter Sophie. Murray en Sears, die de komende dagen haar man komt aanmoedigen op Wimbledon, wisten al “enige tijd” van de zwangerschap af. Verdere details wou Murray niet meegeven.

De Schot bevestigde wel degelijk helemaal fit te zijn om zijn titel op het Londense gras te verdedigen. “Ik ben voldoende hersteld van mijn heupblessure. Het voelt stukken beter. Zoals ik me nu voel, ben ik echt wel in staat te spelen. Het liefst zeven wedstrijden”, meldde de tweevoudig winnaar aan de BBC en Sky Sports.

“Het gaat prima”

Murray meldde vorige week noodgedwongen af voor twee demonstratiepartijen vanwege een pijnlijke heup. Wimbledon vreesde voor een afzegging van de publiekslieveling, maar de Schot stelde de toernooileiding gerust. “Ik heb al heupproblemen sinds mijn jeugd. Het was de laatste weken erg pijnlijk, maar nu gaat het weer prima.”

Het tennisjaar van Murray verloopt tot nog toe niet bijzonder succesvol, al haalde hij wel de halve finales op Roland Garros. Een elleboogblessure en griep speelden hem eerder ook al parten. Na zijn vroege uitschakeling op het grastoernooi van Queen’s wilde Murray nog wat spelritme opdoen in twee demonstratiewedstrijden, maar dat kwam er door de pijnlijke heup dus niet van.

Murray neemt het maandagmiddag in de eerste ronde op tegen de Kazak Aleksander Boeblik (ATP 134).