Neuville comfortabel aan de leiding na crash Tanak in Rally van Polen
Foto: EPA

Halfweg de slotdag in de Rally van Polen staat Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) aan de leiding. Ott Tanak (Ford Fiesta WRC) was in de openingsrit van de dag 4.9 tellen sneller dan Neuville en nam voor de vierde keer tijdens deze rally de leiding. Maar opnieuw kon de Est de leidersplaats niet vasthouden.

“Met de achterkant van de wagen kwam ik in een gracht terecht, waarna ik spinde en tegen een boom terechtkwam. Eigenlijk stelde het weinig voor, maar soms gebeuren zulke dingen. Dit betekent het einde van onze wedstrijd. Dankjewel aan iedereen die ons steunde. We komen hier sterker uit”, liet Tanak via Twitter weten. Het zit Tanak niet mee in Polen. Vorig jaar leek hij op weg naar de zege, maar een lekke band in de voorlaatste rit voorkwam dat.

Door de crash van Tanak komt Neuville opnieuw aan de leiding. “Jammer voor Tanak, want hij heeft een ongelooflijke rally gereden”, reageerde de Belg op de opgave van Tanak. Neuville heeft een comfortabele voorsprong van 1:03.3 op teamgenoot Hayden Paddon (Hyundai i20 Coupe WRC). Regerend wereldkampioen en WK-leider Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) schuift op naar de derde plaats.