Manny Pacquiao respecteert beslissing jury na verlies WBO-titel
Foto: AFP

Manny Pacquiao respecteert de beslissing van de jury na de kamp van zondag om de WBO-titel bij de weltergewichten. Dat verklaarde de 38-jarige Filipijn, die verrassend zijn titel moest afstaan aan de Australiër Jeff Horn. De 29-jarige Australiër kreeg in Brisbane voor 50.000 toeschouwers het voordeel van de jury (117-111, 115-113, 115-113).

“Het was lastig. Ik had niet verwacht dat het zo lastig zou zijn”, liet Pacquiao na de kamp optekenen. “Maar dit hoort erbij. Het was een beslissing van de jury en dat respecteer ik.”

Horn daagde meteen na zijn zege Floyd Mayweather uit. De ex-leraar heeft naar eigen zeggen de zogenaamde boksexperten lik op stuk gegeven. “Al toen ik nog een kind was geloofde ik dat ik dit kon doen”, aldus de Australiër nadat hij de WBO-gordel aan de toeschouwers had getoond. “Ik denk dat ik in de eerste rondes beter bokste dan Pacquiao. Hij had me een paar keer te pakken, maar naar mijn gevoel kwam ik er snel weer bovenop.”

Manny Pacquiao respecteert beslissing jury na verlies WBO-titel
Jeff Horn won de match tegen Pacquiao Foto: AFP

De kamp werd live uitgezonden in Australië, de Filipijnen en 148 andere landen. Het was de grootste bokswedstrijd in de Australische geschiedenis.